Monday, May 30, 2011

Banyak cerita!

Minggu lepas, selamatkan anak anjing jatuh ke dalam parit besar.. Cute! Female.... Lepas 2 hari bela dier, terus hilang! Mungkin tengok mak dier yg ada merayau2 sekitar rumah dengan adik2 dier sekali. So dier pun balik la ke pangkuan ibu nya....

Minggu lepas juga, beli selipar...tak best..coz kaki berhimpit...tak pe la.... fashion.. (tapi seksa la weii!! )


Dan semala, hahaha... tau apa nie??? Bubur macaroni.... SEDAP! campur keladi...... Resepi kampung.. :)

After 11 mons..


There is 22 days more before my son turn to 1.....Weee! Couldn't wait for it.. Now, he learning to walk! He is mastering standing solo. He like to pull up himself to stand while holding on my shirt and body. Mommy more safer than holding on furniture ya? (Empuk badan mak nyer) and then yesterday, after he standing solo in front of me, he tried to make a few step toward me. He keep pull up himself and trying to make a step.... again and again.....1 2 3 falls..... 1 2 3 collaps on Mommy... Try hard ya son? Good Job!


Friday, May 20, 2011

........ sgt la malas

Sangat2 la malas nak mengarang blog skrg nie...ada cerita tapi...hmmmmnnn....
Hari nie macam nak hujan lebat..tapi tak turun2 lagi...Oh hujan, oh hujan cepat la kau turun....
Tak ada keja nak buat..... sangat la rilekssss.
Isnin lepas ada intebiu dengan kompeni gergasi kat bandar minyak nie..
Jauh la sesangat dari tempat tinggal...kebaikan dier banyak...... salah satu, ada package melancong! Aaaawww~~ I loike!!!
Sangat la lucu masa intebiu....dier org guna AX (system yg i pakai kat previous company)..eh, tidak ku sungguh sangka!
Tadi bos panggil, tanya camne intebiu isnin lepas...bla bla bla......
Eh, ada kenalan lama bos keja kat kompeni gergasi tu...... so dier buat panggilan..rekomenkan saya dengan kompeni tu, strongly rekomen lagi tu...sangat la terharu..."Bos, awak sangat la baiiiikkkkkk!!!! Tuhan memberkati mu selalu....." :))
Kalau la dapat keja tu, aku tersenyum lega becampur sedih..sob sob.... Lega sebab dah dapat keja yg kira kukuh...
Sedih kerna banyak sebab...salah satu sebab utama dier.. MEC...
Berkorban demi kesenangan hidup, cari nafkah, kena bekeja keras.... go go go girl!!!
Sedih jugak tinggalkan tempat aku sekarang, ada boss yg sebaik Mr.W...
Apa pun hidup mesti diteruskan......... Yeah!

Selamat Hujung Minggu kawan2....

**malam esok ada pesta pra gawai (kat belakang rumah ku jerrrrww) yess! MAKAN!!!

Wednesday, May 11, 2011

Macam-Macam

Hola....how are you guys? How's ur weekend? Sihat dan enjoy semua kan?? Puji Tuhan....
Saya last weekend jumpa dengan couple yg romantikkkk gitu, Cik Tiq dengan Mr.K..... ++ anak buah Cik Tiq...woooi Cik Tiq, kau break my record ngemba aku makan kat KFC kat bukit bintang..eh, eh, Bintang Plaza.... (dalam hati girang, dapat makan KFC, yo!) tima kasih byk2...:p

Ahad, hari Ibu ...Slamat hari Ibu terutama nya Ibu tercinta now a.k.a Inik MEC... :p Sayang ibu selalu... Tuhan memberkati mu selalu. Kepada kawan2 yg wish tu, tima kasih...tak perasan plak saya nie dah jadi Ibu rupa nya... hehe... Kepada kawan2 yg jadi Ibu, (Mama Lihan, Mama Luwee, Mama Milan & Mama Dara) Selamat Hari Ibu, ya..

Malam Ahad, dapat sms yg memeningkan kepala. Entah la, apa yang dpikiak oleh mereka tu. Sms, sms pandai, action tak ada. Cakap banyak2 pun tak guna.... huh.. Biarkan dulu.....

Semalam bos panggil, cakap kawan dier cari staf, so dier rekomankan saya.. waaaa...terharu nyer saya....sebenarnya jauh di sudut hati saya, masih lagi ingin bekeja under you bos. Sangat la selesa biarpun gaji kecik tapi cukup la... Hati girang! Bos kata, sebenarnya dier pun tak nak lepaskan saya, ye la, bila memikirkan masa depan saya, tepaksa juga dier biarkan saya pergi... sob sob... Kalau dier yang menjadi menteri, agaknyer dier bagi saya permenant gov servant kot..hehe...

Awal-awal pagi nie, call kawan bos I tu, bunyi macam mesra jer kat dalam phone (harap macam tu jugak masa reall), arrange appointment meet up at his office around 10am, see how's going later...... Chia yo!

xoxo

Tuesday, May 10, 2011

Early morning, I came to the office..the bos called me.




Bos: I got friend looking for

Monday, May 9, 2011

How Could......

How could they said that to me?
Did they know what exactly happened?
Did they know how I'm going thru all of this?
I did ask before I'm took this way....
I did ask the planned... but the words " You want it...... "
So that answered me a lotssss...... a lotsssss......
So now... I'm here.....
I'm just followed what you want.....
I give you the freedom you want....
I give it all back to you......
I put it all on my shoulder..I go thru by myself without you...
I pray to God...... asked for guidance, safety, for everything.......
Thank to God...He is there for me...everytime... I knew it...
He send me such as understanding and gorgeous friends to cheer me up, encourage me when I'm down....
Help me as much they can... (Thank you so much, guys, I love you!)
Now, you blamed everything on me?
Oh God, what should I do?
What should I say?

*sigh*

Thursday, May 5, 2011

Eeeeee....gerammmm



video


ambi aku ari dalam keta, ya ba pun mangga tisi rumah kami.....


Bendar ngetat ke ati ka mut mut ngau jiran kami ke nupi kera nya. Ari 5 sebdau sida mupuk raun ke kolompor tok kemarik, nadai nemu ya ka ngelepau ke kera ya nya. Peda meh sesindau ba baroh rumah kami. Nyau udah seminggu kami tok idup ketakutan. Pintu pekul. Ka enda, irau ke diri bisi ber anak mit. Keselamatan diri meh. Nyau takut diau di rumah diri diatu. Dah gak, abis utai di patah2 ke ya, sida bungai, sampah meh dikereja ke ya. Amai munyi ko sema urang, baka kera enda nemu jenuh. Kera tok ti enda ngetop, nelap baik gak agik. Nya dah gak mangah, k***iiiiii agik.. Bisi ukoi 2 iko agik tupi ya selain dari kera tok, siko di tancang, siko dilepau ke ukoi nya...nya meh sulu kera nya...dirumennnnnn kera nya blama...... adoiiiii!!!!!!! Tuan ya kejah2 enda peduli ke sida ya...... gerammmsss....ya ka gak nupi, ya enda gak beramai2....... sebaraaaanggg jak..... sapa enda pedis ati...... kitai ke merinsa kasak ke tuan ke ngelepau ke jelu nya sengapa...Ku brp kali ka ngenyak ke no telepon, madah ke tuan ya, ti dah pulai ari kursus enda tau enda nangkap kera nya ngau jampat. Anang ya ka kejah2 pulai ke miri. Kami diau ditu ke merinsa amai....



*geram wai...enda alah tat............... *


Wednesday, May 4, 2011

FastFooooodddssssss!

Nyau serdah, setaun enda ngau urang negu pemakai ba ditu.......ukai ka diet tang meh nadai peluang..sob sob....urg tuai ukai nya ka baik lepak ba utai mansa tok..... suba ti diau di menoa latak, dalam sebulan bisi sekali (tang selalu lebih ari sekali)... Ila meh nganti bisi birthday kini, bedau temu agik..